Jak si zařídit obývací pokoj v stylu boho? Barevné provedení, nábytek a doplňky

Jak si zařídit obývací pokoj v stylu boho? Barevné provedení, nábytek a doplňky

Boho je eklektický interiérový styl, jehož obliba v posledních letech roste. Jedná se o míchání a kombinování přírodních prvků,jako je ratan, bambus a textil, s jasnými a sytými barvami, které vytvářejí vrstvený vzhled. Boho vzory jsou často spojovány se svobodou ducha, kreativitou a uměleckým vyjádřením.

Jedním z častých problémů, kterým čelí ti, kdo se snaží do svého obývacího pokoje včlenit styl boho, je vytvořit ucelený vzhled, který nebude působit nepřehledně nebo chaoticky. V tomto článku vám poskytneme praktické tipy, jak vytvořit obývací pokoj v duchu boho, který bude v dokonalé rovnováze mezi eklektičností a pořádkem.

Hlavní rysy obývacího pokoje v boho stylu

Interiérový design ve stylu boho je o vytváření prostoru, který je zároveň neformální, pohodlný a stylový. Obývací pokoj v boho stylu by měl být teplý, příjemný a plný charakteru. Pro dosažení tohoto vzhledu je třeba mít na paměti několik klíčových prvků:

  • Kombinujte barvy a vzory: experimentujte s výraznými potisky (květinové motivy), jasnými barvami a zemitými tóny, abyste vytvořili živý a dynamický prostor.

  • Nezapomeňte napřírodní prvky: boho design často zahrnuje prvky z přírody, jako jsou rostliny, tkané koše a dřevěné doplňky.

  • Styl boho je známý používáním vrstvených textilií, jako jsou koberce, přehozy a polštáře. Vrstvení různých textur a vzorů může obývacímu pokoji dodat hloubku a vizuální zajímavost.

Módní obývací pokoj v roce 2023

  • Buďte kreativní, pokud jde o doplňky: boho styl je o vyjádření vaší osobnosti a začlenění jedinečných, smysluplných předmětů do vašeho interiéru. Vystavte své oblíbené obrazy, suvenýry z cest a knihy, které dodají vašemu obývacímu pokoji osobitost.

  • Styl boho se vyznačuje kombinací stylů nábytku a povrchových úprav. Nebojte se kombinovat vintage a moderní prvky nebo různé materiály, jako je proutí, ratan a dřevo.

  • Vytvořte útulnou atmosféru: použijte měkké osvětlení, svíčky a příjemné deky, abyste vytvořili relaxační atmosféru, která vybízí k lenošení a odpočinku.

Výběr barev pro obývací pokoj v boho stylu

Výběr správné barvy pro obývací pokoj v boho stylu je klíčem k vytvoření příjemné atmosféry a zachování jedinečné bohémské estetiky. Styl boho je ležérní a nekonvenční, a proto by tomu měla odpovídat i barevná škála.

Pokud jde o barvy boho, je důležité kombinovat různé barvy, textury a vzory, abyste vytvořili harmonický a soudržný vzhled. Tlumené barvy, jako je hnědá a béžová, jsou základem stylu boho a mohou být použity jako základ místnosti. Vrstvení těchto barev přes odstíny, jako je smaragd, rubín a safír, může prostoru dodat hloubku a bohatost.

ozdobte svuj interier samolepkami

Dalším způsobem, jak vnést boho styl do obývacího pokoje, je vnést do něj výrazné, živé barvy, jako je oranžová, fuchsiová a tyrkysová. Tyto barvy lze použít v textiliích, jako jsou záclony, koberce a polštáře. Použití zářivých barev lze také vyvážit neutrálními tóny pro dosažení vyváženého vzhledu.

Rostliny jsou také základním prvkem boho stylu, takže začlenění zelených, žlutých a dalších přírodou inspirovaných barev může obývací pokoj oživit.

Nábytek a doplňky do obývacího pokoje v boho stylu - tipy, jak vytvořit útulný a pohodlný interiér

Při zařizování boho interiéru jde o vytvoření pohodlného, uvolněného a eklektického prostoru, který je příjemný a plný charakteru. Při výběru nábytku a doplňků do obývacího pokoje v boho stylu je třeba mít na paměti několik zásadních věcí:

  • Hledejte nábytek, který je pohodlný a působí přírodním, rustikálním dojmem. Myslete na plyšové pohovky a křesla čalouněné přírodními látkami, jako je len nebo bavlna, a dřevěné nebo ratanové doplňky, jako jsou konferenční stolky, příruční stolky a knihovny. Jedinečný nádech obývacímu pokoji v boho stylu může dodat také začlenění vintage kousků nebo upcyklovaného nábytku.

obývací pokoj v stylu boho
 
obývací pokoj v stylu boho
 
  • Nebojte se kombinovat vzory a textury. Styl boho zahrnuje vrstvení různých textur a vzorů, které vytváří útulnou, uměleckou atmosféru. Zvažte začlenění textilií, jako jsou marocké koberce, vyšívané polštáře a makramé, které dodají vašemu prostoru vizuální zajímavost. Pokud jde o vzory, nebojte se kombinovat květinové a kmenové vzory, stejně jako geometrické vzory a vzory se zvířecími motivy. Jen nezapomeňte vyvážit vzhled tím, že větší nábytek bude v neutrálních tónech.

  • Zvažte přidání přírodních prvků do svého obývacího pokoje v boho stylu. Rostliny jsou skvělým způsobem, jak oživit a obarvit prostor a zároveň čistit vzduch. Dále přidejte prvky z juty, ratanu a mořské trávy. Tyto materiály dodají vašemu prostoru nádech organického tepla.

Boho interiér - etnické vzory, makramé a obrazy na stěnách

Nástěnné doplňky ve stylu boho mají často výrazné barvy, složité vzory a různé textury, díky čemu se dokonale hodí k interiéru. Pokud hledáte nástěnné doplňky do obývacího pokoje v boho stylu, můžete si vybrat z mnoha možností, které tomuto stylu vyhovují.

  • Makramé je oblíbenou volbou pro aranžmá ve stylu boho. Tyto ručně vyráběné kousky mají různé textury a často obsahují přírodní materiály, jako je bavlna nebo juta. Lze je zavěsit jednotlivě nebo ve skupinách a vytvořit tak dramatický dojem.

obývací pokoj v stylu boho
 
Obývací pokoj v minimalistickém stylu
 
  • Pokud hledáte minimalismus, může v takovém obývacím pokoji dobře fungovat i stěna s zarámovanými obrázky a fotografiemi . Hledejte prvky ve stylu boho, např. abstraktní nebo potisky inspirované přírodoua kombinujte rámečky, abyste dosáhli eklektického vzhledu.

  • Zrcadla mohou být skvělým doplňkem obývacího pokoje v boho stylu a dodají styl i funkčnost. Hledejte zrcadla se zajímavými rámy nebo tvary a zvažte seskupení více zrcadel dohromady, abyste vytvořili výraznou stěnu.

Design interiéru ve stylu boho

Při zařizování interiéru v boho stylu je důležité důvěřovat svým instinktům a být odvážný. Nebojte se kombinovat barvy a vzory, abyste si vytvořili jedinečný a eklektický vzhled, který skutečně odráží váš osobní styl. Nezapomeňte, že boho styl je především o vytvoření uvolněného a pohodlného prostoru, který působí příjemně, takže se nebojte popustit uzdu své kreativitě!

Pokud hledáte inspiraci, jak si zařídit obývací pokoj , podívejte se na naše další průvodce:

Čtěte rovněž::