Jak zařídit pokoj dítěte?

Jak zařídit pokoj dítěte?

Uspořádání dětského pokoje je pro rodiče skutečnou výzvou, protože musí zajistit, aby byl atraktivní a zároveň plně funkční. Ať už pokoj patří chlapci nebo dívce, je důležité, aby prostor stimuloval představivost a umožňoval rozvoj jak malého dítěte, tak i dítěte ve školním věku. Navrhněte dětský pokoj tak, aby vám usnadnil každodenní úkoly a jeho uspořádání bylo přátelské k dětem. Jak tedy zařídit pokoj dítěte?Inspiraci najdete v tomto článku!

Jak zařídit pokoj dítěte – inspirace

Jedním z nejdůležitějších prvků uspořádání dětského pokoje jsou stěny. Při zařizování místnosti se postarejte o vhodný design, který prostor zpestří.

Díky doplňkům, jako jsou například samolepky na zeď, získá dětský pokoj estetický vzhled a určitě se bude každému mrňouskovi líbit. Nezapomeňte tyto doplňky vybírat nejen podle vlastního uvážení, ale také s ohledem na záliby dítěte.

Další možností je tapeta. Dětský pokoj, ve kterém jsou stěny pokryty jedním vzorem nebo motivem, bude mít konzistentní a atraktivní styl. Tapetu je nejlépe vybrat tak, aby se hodila k jiným prvkům – nábytku nebo koberci. Tapety a samolepky najdete v nabídce Coloray.

Jak zařídit malý dětský pokoj?

Zóny jsou oblíbeným řešením v pokojích malých dětí nebo dětí školního věku. V interiéru je vyhrazen prostor pro konkrétní úkoly: zábavu, učení, spánek.

  • V zóně učení by měl být pracovní stůl a další prvky, které motivují k efektivnímu učení.
  • V zóně spaní je důležitým prvkem postel – patrové jsou velmi oblíbené v dětských pokojích, které sdílí více dětí.
  • V herní zóně stojí za to umístit krabice na hračky a jiný nábytek, který bude přizpůsobený individuálním potřebám rodičů a bezpečný pro dítě. Díky tomu je interiér krásný a pokoj funkční.

Jak vymalovat pokoj dítěte – inspirace

Barevné stěny v dětském pokoji jsou standardem. Mezi nápady na jejich uspořádání stále převládá klasická malba. I když doplňky, jako jsou tapety či samolepky, vytvářejí originální design, na webu najdete spoustu odstínů barev přizpůsobených potřebám vašeho dítěte. Při zařizování místnosti dbejte na výběr bezpečných barev.

Ačkoli je bílá nejjednodušším řešením, nemusí se osvědčit v dětském pokoji. Je to místo určené na hraní, proto si pozornost zaslouží i barevnější interiéry pro děti. Bílá by měla být nahrazena jinými atraktivními barvami nebo zpestřena doplňky.

Jak vymalovat pokoj dítěte – inspirace

Modrá místnost dítěte nabízí různá řešení, pokud jde o styl. Za zvážení také stojí zelená barva. Dětský pokoj se tak promění v přívětivé místo pro učení a hraní.

Oblíbený je také šedý dětský pokoj – ačkoliv by se mohlo zdát, že jde o nevlídný design, na webu najdete spoustu nápadů a četné inspirace pro takové dětské interiéry – pro děti všech věkových kategorií.

Pokoj můžete zpestřit doplňky. Zajímavé osvětlení dětského pokoje jej promění v báječné místo. Lampy jsou pro dítě nejen zdrojem světla, ale také vynikající dekorací. Fotorámečky jsou ideální dekorací do místnosti, jakou je dětský pokoj.

Jak vymalovat pokoj dítěte – inspirace

Místem, kde si můžete vytvořit své vysněné uspořádání, je IKEA. Díky doplňkům získá dětský pokoj úžasný design a nábytek mu vdechne styl. Vybírejte vybavení spolu se svým dítětem – nezapomeňte, že právě vaše dítě bude pokoj používat nejčastěji. Podívejte se, kolik inspirací pro dům skrývá dětská mysl!

Jak zařídit malý dětský pokoj?

Velkou výzvou pro rodiče je malý prostor. Jak zařídit úzký dětský pokoj? Věnujte pozornost barvám stěn. Světlejší pokoje se zdají být větší. Uspořádání nábytku by mělo co nejlépe využívat dostupný prostor. Naším úkolem je také najít vhodné místo pro uložení předmětů, jako jsou hračky.

Co tedy zvětší pokoj?

  • Koberec.
  • Světlé barvy.
  • Police – můžete na ně umístit hračky.
  • Patrová postel – ušetříte místo.

Začněte se základními potřebami, tedy nábytkem. Postel a psací stůl jsou nedílnou součástí dětského pokoje. Ideálním řešením je kompaktní nábytek.

Jak zařídit pokoj dítěte – inspirace

Dětský pokoj v podkroví – jak ho zařídit?

O pokoji v podkroví sní každé dítě. Inspirací je zde spousta – interiéry v podkroví mohou být krásné, pokud zvolíte správné barvy do pokoje a uspořádání nábytku:

  • vyhněte se intenzivním barvám v blízkosti zkosení,
  • použijte zkosení k vytvoření šatní skříně,
  • vsaďte na přírodní design, např. barvy dřeva.

Je důležité, aby psací stůl a zbytek nábytku, také hračky, byly umístěny tak, aby nezasahovaly do zkosení během dětských aktivit. Dítě tak získá pohodlný prostor.

Dětský pokoj v podkroví – jak ho zařídit?

Ložnice a dětský pokoj v jednom

V případě malých dětí slouží jako pokoj ložnice rodičů. Při výběru tohoto řešení dbejte na to, aby se dětský nábytek nestal hlavním prvkem interiéru. Dítě se za chvíli přestěhuje do dětského pokoje, takže je vhodné zachovat současný styl. Dětská postel a několik doplňků stačí k péči o batole a rodiče nejsou nuceni měnit styl své ložnice na dětský pokoj. Vhodný design vytvoří několik fotografií s vaším dítětem. Nábytek a barvy stěn nechte na později.


JAK ZAŘÍDIT LOŽNICI VE SKANDINÁVSKÉM STYLU? ZKONTROLUJTE A NECHTE SE INSPIROVAT KE ZMĚNĚ

OZDOBTE SVŮJ INTERIÉR SAMOLEPKAMI – NEJOBLÍBENĚJŠÍ MOTIVY

MALÁ LOŽNICE – MODERNÍ USPOŘÁDÁNÍ A INSPIRACE NA MÓDNÍ VÝZDOBU

Čtěte rovněž::