Malá ložnice – moderní uspořádání a inspirace na módní výzdobu

Malá ložnice – moderní uspořádání a inspirace na módní výzdobu

Malá ložnice je těžký oříšek, pokud jde o vytvoření úspěšného a funkčního stylu interiéru. Za prvé, je třeba vzít v úvahu každý dostupný centimetr prostoru a maximálně jej využít, a co je důležité – využít jej také funkčně. Takové uspořádání často vyžaduje použití nábytku na míru, avšak výsledný efekt je dechberoucí.

Jak zařídit malou panelákovou ložnici?

Malý prostor je skutečnou dekoratérskou výzvou, ale lze jej vyzdobit tak, aby byl módní a pohodlný. Čemu se vyhnout v malé ložnici? Především posteli s baldachýnem, která zabere další prostor a opticky zahlcuje interiér. Místo toho si můžete koupit postel (nejlépe světlou) s nízkým čelem a vzniklý prostor vyzdobit například módní samolepicí fototapetou.

jak zaridit malou panelakovou loznici

Za druhé při uspořádání malé ložnice se vyhněte tmavým stěnám – tmavě olivová a tmavě modrá budou dobře fungovat jako doplňky, například v podobě figurky, šperkovnice nebo svíčky. Místo toho vsaďte na pastelové a krémově béžové barvy, ale i světlý karamel, který zateplí interiér. Vyhněte se také na stěnách bílé barvě, která působí přísně a sterilně, a přece, ložnice má být místem odpočinku a relaxace. Vsaďte na bílý nábytek a doplňky, které dodají interiéru objem a lehkost.

Jak si vybrat nábytek do malé ložnice?

Pokud to velikost místnosti dovolí, doporučujeme využít jednu ze stěn pro šatní skříň vyrobenou na míru. Ne všichni si mohou dovolit šatnu na chodbě, což je důvod, proč se v malých bytech největší šatní skříň často nachází v ložnici. Proč je lepší zvolit šatní skříň na míru? Úspora místa – šatní skříň vyrobená na míru celé stěny nepotřebuje mnoho prostoru a bude schopna pojmout letní a zimní oblečení, ložní prádlo nebo ručníky. Pro optické zvětšení prostoru můžete namontovat na dveře šatní skříně posuvná zrcadla. Volně stojící skříň zabere prostor kolem, který nelze využít, a také bude působit těžkým a masivním dojmem.

Jak zařídit malou čtvercovou ložnici?

Čtvercové interiéry mají tu výhodu, že se zdají být více útulné než obdélníkové a umožňují snadněji uspořádat symetrický interiér. Uspořádání ploch ve čtverci začněte výběrem barev stěn. Zvažte, zda vsadit na jednu barvu (např. krémovou) nebo použít barevné kombinace (v této sezóně bude jednou z nejvíce trendy barevných kombinací kombinace slunečné žluté s hlubokou pastelově šedou).

jak zaridit malou ctvercovou loznici

Můžete také přidat dekorativní prvky, jako jsou například závěsné police nebo skříňky nad postelí, kde budete moci ukládat oblečení, knihy, ručníky a dekorace.
Ve čtvercových interiérech se nejlépe osvědčí modulární nábytek, který lze libovolně přesouvat z místa na místo, což je obzvláště důležité při zasouvání a vysouvání úložných boxů s ložním prádlem. Vyhněte se nápadným a výrazným vzorům a špičatým tvarům. Místo toho si vyberte nábytek se zaoblenými tvary a neutrálními barvami.

Moderní ložnice v paneláku

Vsaďte na obrazy na skle a fotoobrazy na plátně. Jsou malé, nezabírají místo a vdechnou interiéru jedinečný charakter. Obrazy na plátně jsou ergonomické a snadno se montují. Obrázky na skle jsou těžší, ale odolnější vůči mechanickému poškození a poškrábání. Barevné a výrazné obrazy prolomí neutrální barvy ložnice a dodají jí čerstvou energii.

moderni loznice v panelaku

Osvětlení

Naplánujte si osvětlení. I když se může zdát, že světlo není v ložnici tak důležité, ve skutečnosti typ osvětlení hraje obrovskou roli, a to zejména v malé ložnici. Centrální osvětlení bude v pořádku, avšak pod podmínkou, že nezabírá velký prostor. Pokud máte rádi klasická řešení, vyberte si kulaté nebo zaoblené stínidlo, které nezahltí interiér. Moderním a často využívaným řešením je noční lampička nebo lampa upevněná k čelu postele. Díky jemnému teplému bodovému světlu bude vaše ložnice útulnější.

Noční skříňka nebo komoda?

Obě jsou stejně lákavé, avšak v případě komody budete muset počítat s náklady na výrobu nábytku na míru. Ve čtvercové ložnici budou skvěle vypadat malé komody řady IKEA MALM se třemi prostornými zásuvkami. V obchodě Coloray jsou také k dostání samolepky určené pro tuto řadu, což znamená, že pokud vás omrzí stávající design, můžete snadno a rychle změnit jeho vzhled.

zazijte kouzelne pocity ve sve loznici

Módní paravány

V případě, že ložnice není samostatnou místností a je nedílnou součástí obývacího pokoje, stojí za to oddělit ložnici od obývacího pokoje. Umožní vám to zachovat si soukromí a přidat interiéru trochu pikantnosti. Nejčastěji se v takových interiérech používají módní paravány, které nejen oddělí postel od pohovky s televizorem, ale budou také originálním doplňkem výzdoby místnosti.

Zažijte kouzelné pocity ve své ložnici!

Malá ložnice je velkým problémem v každé domácnosti, ale pokud věnujete čas uspořádání interiéru, budete se cítit pohodlně a příjemně, a zároveň si užívat módní doplňky. Módní a funkční ložnice znamená také komfortní spánek, který je nesmírně důležitý pro každodenní fungování.


OBRAZY VYTIŠTĚNÉ NA PLÁTNĚ JSOU PERFEKTNÍ PRO KLASICKÉ INTERIÉRY

JAK NA RENOVACI BYTU? OSVĚDČENÉ A LEVNÉ ZPŮSOBY NA KRÁSNÉ A MÓDNÍ USPOŘÁDÁNÍ.

Čtěte rovněž::