Jak zařídit ložnici ve skandinávském stylu? Zkontrolujte a nechte se inspirovat ke změně

Jak zařídit ložnici ve skandinávském stylu? Zkontrolujte a nechte se inspirovat ke změně

Klasický prostor inspirovaný Skandinávií staví funkčnost nad estetiku. Pro mnohé se minimalistické interiéry ve skandinávském stylu zdají ne příliš útulné a strohé, ale díky jedinečným promyšleným doplňkům použitým v tomto stylu je tento prostor okouzlující a jedinečný. Ukážeme vám, jak zařídit ložnici podobnou skandinávským domům.

Skandinávský styl v interiérovém designu: funkčnost a jednoduchost

Skandinávský design ovlivnil vše od architektury a interiérového designu až po design produktů. Styl se objevil na počátku 20. století v severských zemích, tj. Švédsko, Norsko a Dánsko.

Skandinávský styl, který je milován hlavně pro svůj minimalismus a praktičnost, nabízí promyšlená řešení pro jednoduchý život. Tento styl již dávno přestal být jen součástí skandinávských domácností a stal se nedílnou součástí bydlení po celém světě.

Skandinávské nástěnné dekorace do ložnice

Nejdůležitější věcí při vytváření interiérů podobných skandinávským prostorům je vytvoření klidné atmosféry. Mělo by se však pamatovat na to, že takto navržené pokoje mají také prvky, které odrážejí naši osobnost - pak stojí za to pokusit se místnost obohatit o zajímavé dekorativní prvky.

Výrazné rysy skandinávského stylu v interiéru

Interiéry inspirované skandinávským stylem jsou světlé prostory vytvořené podle modelu severoevropských krajin. Vzdušná, světlem naplněná místa, která se vyznačují harmonií a svěžestí. Velmi důležitým aspektem při uspořádání místností v severském stylu je zakládání na přirozenosti a řešeních, která jsou navržena k péči o životní prostředí.

loznice ve skandinavskem stylu

Co dalšího se vyznačuje skandinávským stylem:

  • asketická estetika
  • funkční design
  • světlé, neutrální barvy
  • přírodní látky
  • dřevěný nábytek a doplňky
  • výrazné dekorativní prvky s akcenty z oceli, mosazi nebo mědi
  • vzdušné prostory plné světla
  • rostliny - svěží zelená

Módní ložnice ve skandinávském stylu - jak to zařídit?

Skandinávský styl v ložnici se vyznačuje jedinečným designem, jasnými barvami a přírodními doplňky. Kouzlo dodá použití proutěného koše, kovu s mírně průmyslovými detaily lampy a vlněné deky. Dřevěný nábytek do ložnice navržený v minimalistickém stylu bude ideálním místem k vystavení měděných a skleněných doplňků nebo dřevěných rámů s rodinnými fotografiemi.

Barvy ložnice ve skandinávském stylu

Jemné barvy jsou základem při zdobení ložnice ve skandinávském stylu. Díky nim vytvoříme v prostoru romantickou a intimní atmosféru. Skandinávský styl je tvožen především jasnými barvami a originální výzdobou. Jemné tóny se nádherně odrážejí slunečními paprsky procházejícími oknem, které opticky zvětšují a rozjasňují ložnice.

Skandinávské nástěnné dekorace do ložnice

Barvy Skandinávie jsou hlavně tlumené odstíny bílé, šedé, modré a zelené. To však neznamená, že skandinávský styl postrádá silnější akcenty. Naopak! Příslušenství z mědi nebo kovu v tmavších tónech vytvoří v ložnici odvážné a originální kontrasty.

Jste ohromeni škálou barev skandinávského stylu? Chcete jej použít k vytvoření severské ložnice? Doporučujeme vám podívat se na produkty, které jsou inspirovány barvami přímo ze skandinávských oblastí.

Ložnice ve skandinávském stylu

Módní a moderní nábytek ve skandinávském stylu pro výzdobu ložnice se vyznačuje jednoduchostí a funkčností. Při vytváření konceptu severského vybavení pokojů se návrháři zaměřují hlavně na modulární police, estetické úpravy a možnost chytrého skrytí dalších úložných prostor. Teprve později, během dalších fází interiérového designu, má příslušenství z přírodních materiálů důmyslně doplnit jednoduché dřevěné povrchy.

jak zařídit ložnici podobnou skandinávským domům.

Nejoblíbenějšími dřevinami, ze kterých se vyrábí nábytek v severském stylu, jsou buk, jasan a borovice. Ve skandinávském stylu hraje důležitou roli výběr světlejšího dřeva s jemným zrněním a minimálním tmavším zabarvením.

Na dřevěnou polici nočního stolku v ložnici ve skandinávském stylu stojí za to umístit kovové doplňky se silnějším kontrastním odstínem nebo jedno z našich skleněných prken s motivem jemných květin nebo listů eukalyptu, které chrání povrch před rozlití ranní kávy.

Přírodní materiály pro skandinávskou ložnici

V ložnici inspirované skandinávským stylem nemohou chybět přírodní materiály. Nejdůležitější z nich je dřevo, ze kterého je vyroben stylový a praktický nábytek a jedinečné doplňky. Je důležité, aby uspořádání ložnice zahrnovalo také dekorativní prvky z proutí, mosazi, oceli nebo kamene.

Měkké tkaniny, vegetace a světlo - neměnné prvky skandinávských vzorů

Severský styl je vzdušný a lehký, a proto v ložnici navržené ve skandinávském stylu nemohou chybět jemné a jemné látky.

Skandinávské nástěnné dekorace do ložnice

Bavlna a prádlo budou perfektní na polštáře a přikrývky na zdobení postele v ložnici - důležitou roli hrají umělecká řemesla vyrobená z těchto materiálů. Povinností ve skandinávské ložnici bude také měkký, silný a teplý vlněný koberec nebo světle béžový jutový doplněk.

Perfektní výzdobou oken budou bavlněné závěsy, které umožňují snadný průchod vzduchu a světelných paprsků, které hrají ve skandinávských úpravách tak důležitou roli. Mohou to být materiály ve světlých pastelových barvách nebo s prvky skandinávského geometrického designu.

V ložnici ve skandinávském stylu hraje důležitou roli také vegetace, která díky svým nádherným zeleným odstínům ruší přísný, často bílý nábytek. Pokud k nim nemáme přístup, vyplatí se investovat do obrazů s motivem listu nebo do zajímavých moderních samolepek na zeď se zelenými prvky.

barvy loznice ve skandinavskem stylu

Skandinávské nástěnné dekorace do ložnice

Estetika skandinávských bytů je oblíbeným trendem, takže nepřekvapí, že trh dekorativních předmětů nabízí spoustu krásných výrobků, které dokonale ladí s ložnicemi ve skandinávském stylu.

Světlé tapety s jemným vzorem

Použití tapet v ložnici je rychlý a snadný způsob, jak dát prostoru skandinávskou, originální atmosféru. I když je založen na minimalističtějších řešeních, stojí za to jemně zdůraznit jednu ze stěn nástěnnou malbou se zajímavým vzorem. Tapety ve skandinávském stylu s geometrickými vzory jsou perfektní.

Světlé tapety s jemným vzorem

Zajímavé obrazy a hodiny s přírodním tématem.

Nástěnné dekorace hrají velmi důležitou roli při uspořádání skandinávských ložnic. Světlé vybavení a materiály jsou dokonalým pozadím pro doplňky v kontrastních odstínech. Proto se vyplatí investovat do obrazy canvas a plakátů s květinovými motivy nebo zvířaty. Skvělé budou také krajiny s tlumenými barvami a obrazy s geometrickými prvky.

minimalisticke interiery ve skandinavskem stylu

Skkvělým doplňkem, který doplní aranžmá ve skandinávském stylu bude také zavěšení skleněných hodin s motivem bambusu nebo pampelišky v ložnici.

Skandinávský styl v moderním domě

Skandinávské designy už roky těší architekty a designéry po celém světě. Vytvoření elegantního a útulného obytného prostoru díky použití skandinávského nábytku a doplňků učinilo severský styl jedním z nejoblíbenějších.

Rafinované a poněkud strohé skandinávské prostory, navzdory tomu, že jsou udržovány v duchu minimalismu, vypadají jednoduše krásně. Velká nocléhárna i malá ložnice ve skandinávském stylu budou místy, která znamenají harmonii a pohodlí.

Vytvoření skandinávského interiéru není snadný proces, ale dodržováním základních pravidel uspořádání jistě vytvoříte funkční, pohodlný a okouzlující dům, který potěší Vás i Vaše hosty.


JAK ZAŘÍDIT OBÝVACÍ POKOJ S KUCHYNÍ?

MALÁ LOŽNICE – MODERNÍ USPOŘÁDÁNÍ A INSPIRACE NA MÓDNÍ VÝZDOBU

NÁPAD NA ORIGINÁLNÍ USPOŘÁDÁNÍ ATRIA

Čtěte rovněž::