Jak zařídit malý pokoj pro dvě děti? Nápady a inspirace na uspořádání interiéru pro sourozence

Jak zařídit malý pokoj pro dvě děti? Nápady a inspirace na uspořádání interiéru pro sourozence

Když je počet ložnic omezený, pak se společný pokoj pro děti stává nutností. Často je pro rodiče velkou výzvou vytvořit projekt, který bude stejnou měrou vyjadřovat osobnost každého sourozence. Skvělým nápadem před rekonstrukcí je shromáždění inspirací pro ložnici se dvěma postelemi. Řekneme vám, jak uspořádat malou místnost, aby se stala funkčním místem pro odpočinek, učení a kreativní zábavu.

Od čeho začít navrhování malého pokoje pro dva sourozence?

Vhodný projekt malé ložnice může mít spoustu charakterů a stylů. Při zařizování dětského pokoje vsaďte na kreativitu, která bude velmi užitečná při výběru vhodného nábytku a doplňků pro malý prostor.

jak zařídit malý pokoj pro dvě děti

Existují společné postupy, které jsou skvělým výchozím bodem pro uspořádání malé místnosti:

  • Úzké prostory milují minimalismus – proto v malé místnosti omezte počet dekorací.
  • Rozdělení místnosti na vhodné zóny – spaní, učení, hraní.
  • Výběr funkčního nábytku – ideální bude velká vestavěná knihovna se spoustou polic, košů a zásuvek.
  • Výběr vhodného osvětlení - dětský pokoj by měl být vybaven několika zdroji světla přizpůsobenými prostoru a jeho použití.
  • Výběr hlavního motivu místnosti.

Uspořádání nábytku a doplňků v malé místnosti pro dívku a chlapce

Malá místnost pro dívku a chlapce nemusí být utrpením. Často to může být ideální místo pro vytvoření zajímavého uspořádání. Zde je několik osvědčených tipů, jak vytvořit prostor pro dva sourozence.

Každé dítě má jiný vkus a temperament, proto je nejlépe uspořádání místnosti rozdělit do tří samostatných prostor. Dvě soukromé / ložnicové zóny s oddělenými postelemi a jeden společný prostor. Takové místo zaručí dětem pohodlný a zdravý noční spánek a během dne ideální místo pro volný čas.

jak zařídit malý pokoj pro dvě děti

Navrhování místnosti vždy začneme nalezením barevného schématu, který bude základem pro výběr vhodných doplňků. V místnosti pro sourozence různých pohlaví budou fungovat odstíny zelené nebo šedé. Můžete se také pokusit vymalovat stěny nad postelemi oblíbenou barvou vašich dětí a vytvořit tak oddělený soukromý prostor. Případně si zvolit nějaké zajímavé samolepky na stěnu (např. pro kluka s korálovým útesem a pro holku s kočkami) či obrazy na plátně se zvířaty, mapou nebo sluneční soustavou.

Nezapomeňte však! Pokud se rozhodnete rozdělit úzkou místnost pro dvě děti, musíte v ní také vytvořit společný prostor. Takovým místem může být například multifunkční, dvojitý psací stůl pro psaní domácích úkolů nebo také místo na hraní.

V malé místnosti pro dva sourozence budou dobrým řešením oddělené úložné prostory na oblečení, doplňky a boty. Základem je vhodné uspořádání v úzkém prostoru.

Rozvážně a romanticky – navrhování malého prostoru pro dvě dívky

Uspořádání malého prostoru pro dívky stojí za to začít výběrem vhodné barvy stěn. V takových místnostech často vládnou pastelové barvy v odstínech růžové, mátové nebo oranžové, které vizuálně zvětší místnost. Zajímavým doplňkem budou také fototapety s jemným vzorem, které nádherně zdůrazní jednu stěnu.

jak zařídit malý pokoj pro dvě děti

Nejdůležitějším prvkem interiéru pro děti je samozřejmě vhodné místo na spaní. V úzkém prostoru je nejvhodnější patrová postel. Ušetří se tím spoustu místa. Doporučujeme použít postele IKEA Kura Bed a ozdobit je navíc speciálními samolepkami s květinovými vzory. Pokud to interiér umožňuje, můžete také přemýšlet o použití dvou posteli na jedné stěně. Takto můžete oddělit relaxační zónu od místa pro hraní.

Pokoj pro dvě dívky by měl být vybaven vhodnými skříněmi a komodami, aby se do nich vešlo veškeré oblečení a doplňky. Může to být například velká skříň z bukového dřeva. Důležitou výbavou je také dvojitý psací stůl, aby sourozenci měli dostatek místa na školní pomůcky, pořadače a knihy.

Pokud to plocha místnosti umožňuje, originálním nápadem bude také použití v místnosti toaletního stolku se zrcadlem a LED osvětlením.

Super nápady na uspořádání malé místnosti pro dva chlapce

Malý dětský pokoj pro dva chlapce by měl být laděn do neutrálních barev, tedy šedé a modré, a jedna ze stěn by měla být zvýrazněna originálními dekoracemi, jako jsou například obraz na plátně s mapou světa nebo tapeta s automobily.

Ujistěte se, že děti v malé ložnici najdou snadno vše, co potřebují. Základem je funkční místnost. Oblečení, knihy a hračky by měly být na určených místech, aby zcela nezaneřádily místnost. Vhodně zvolený nábytek s rozsáhlou úložnou funkcí vám pomůže udržet vše v pořádku. Proutěné koše nebo barevné plastové krabice zaručí volný prostor, vhodný pro hraní.

jak zařídit malý pokoj pro dvě děti

V pokoji dvou chlapců ušetří také více místa patrová postel, která zabírá mnohem méně prostoru než jednotlivá postel. Naskytuje se nám tak možnost namontování velkého psacího stolu. Díky tomuto řešení budou mít kluci dostatek nejen prostoru na hraní, ale také se budou moci oba v klidu učit.

Do pokoje sourozenců doporučujeme také různé typy dekorativních doplňků, jako třeba skleněné hodiny s vyobrazením superhrdinů, LED lampy s možností změny barvy světla nebo polštáře s grafikou z oblíbené počítačové hry.

Místnost, kde budou děti chtít trávit čas

To, co by mělo být v ložnici sourozenců, bude do značné míry záviset na věku a pohlaví dětí. Při koupi doplňků do malého pokoje se snažte nenechat unést emocemi. Vybírejte investiční položky, které vydrží delší dobu a budou růst spolu s vaším dítětem. Zvolte dekorativní doplňky, které odrážejí charakter a zájmy dětí, a určitě vytvoříte místo, kde budou chtít trávit svůj čas.


JAK ZAŘÍDIT POKOJ DÍTĚTE?

JAK MODERNĚ VYZDOBIT PŘEDSÍŇ – USPOŘÁDÁNÍ A INSPIRACE, KTERÉ VÁS POVZBUDÍ KE ZMĚNĚ!

JAK ZAŘÍDIT LOŽNICI VE SKANDINÁVSKÉM STYLU? ZKONTROLUJTE A NECHTE SE INSPIROVAT KE ZMĚNĚ

Čtěte rovněž::