Jak moderně vyzdobit předsíň – uspořádání a inspirace, které vás povzbudí ke změně!

Jak moderně vyzdobit předsíň – uspořádání a inspirace, které vás povzbudí ke změně!

Chodba je vizitkou celého domova. Je to první místnost, kterou hosté uvidí, proto je velmi důležité, aby byla navržena nejen funkčně, ale i reprezentativně. Předsíň má být stylovým vstupem do celého domu. Řekneme vám, jak vyzdobit vstupní halu tak, aby dokonale zapadla do výzdoby vaší domácnosti.

Nápad na moderní předsíň

Jediná bezchybná odpověď na otázku, jak zařídit elegantní předsíň neexistuje! Uspořádání předsíně závisí na několika faktorech, tedy na její velikosti, tvaru, a především vkusu a stylu členů domácnosti. Při navrhování předsíně je třeba mít na paměti, že to není jen místo pro kabáty a boty. Vstupní hala je ideální místností pro uskutečnění jedinečných nápadů a inspirací, které ne vždy musí ladit s jinými prostory ve vaší domácnosti.

Stylový nábytek a rozmístění světelných bodů v předsíni

Jaké barvy stěn se hodí nejlépe do chodby?

Pokud přemýšlíte, jak vymalovat předsíň, pak se nejprve podívejte na jiné barvy stěn ve vaší domácnosti. Předsíň by měla být udržována v podobném duchu!

Malá předsíň v paneláku je často příliš tmavá, proto by stěny měly být vymalovány ve světlých a pastelových odstínech. Béžová, krémová a bílá jsou barvy, které perfektně vizuálně zvětší jakoukoli úzkou předsíň. Světlá chodba bude navíc fantastickým základem pro uspořádání v průmyslovém, glamour nebo klasickém stylu.

Jak moderně vyzdobit předsíň

Pokud máte doma velkou chodbu, pak bude skvělým nápadem použití více barev udržovaných v jednom barevném tónu. Vzhledem k tomu, že se nemusíme starat o správné osvětlení, můžeme se trochu vyřádit s barevným provedením. Paleta tyrkysových, modrých a hnědých barev bude určitě vypadat nádherně. Tímto způsobem určitě můžete zpestřit jakékoli uspořádání a předsíň v tmavé barvě bude vypadat moderně a módně.

Stylový nábytek a rozmístění světelných bodů v předsíni

Nábytek v předsíni má plnit praktické a estetické funkce. Pokud je odpovídajícím způsobem sladíme, usnadní nám to každodenní činnosti.

Dobrým nápadem bude vyrobená na míru šatní skříň do předsíně (např. šatní skříně firmy Komandor). Zde určitě snadno uložíte sezónní svrchní oblečení a mnoho dalších užitečných předmětů, jako je například vysavač nebo mop.

Nápad na moderní předsíň

Ve vstupní hale se skvěle osvědčí skříňka se sedátkem a s funkcí ukládání, a komoda, díky které budeme mít snadný přístup ke klíčům, vodítku nebo peněžence. Nepostradatelným doplňkem na chodbě je také módní zrcadlo v blízkosti vstupních dveří.

Osvětlení předsíně není jednoduchá záležitost. V malé chodbě vsaďte proto na rovnoměrné rozmístění osvětlení, aby světlo dosáhlo do každého prostoru a vizuálně ho zvětšilo. Ve velké chodbě jsou naproti tomu ideální moderní závěsná svítidla a módní lustry.

Podlaha v předsíni – keramická dlažba, panely a koberce

Ideální podlaha do předsíně je trvanlivá, odolná vůči oděru, vlhkosti a nečistotám. Především by měla být snadno čistitelná. Dlaždice do předsíně, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu, budou dobrou volbou, avšak ne každý rád cítí chlad pod nohama.

Velmi populární jsou také panely, a to pro jejich užitkové a vizuální vlastnosti. Nezapomeňte však investovat do materiálu s dobrými parametry. Na chodbě by neměly být panely se snadno stíratelnou vnější vrstvou.

Podlaha v předsíni – keramická dlažba, panely a koberce

Koberce s vlasem zde mohou být velmi problematické, ale stojí za to zvážit vinylové koberce, které díky tomu, že jsou vyrobené z polyesteru, budou velmi odolné a snadno udržovatelné v čistotě.

Kreativní dekorace na stěnu do předsíně

Trh s dekorativními předměty nám umožňuje nakoupit spoustu krásných ozdob, které vyzdobí vaší předsíň. Dokonale se osvědčí módní dřevěná zrcadla, kreativní obrazy a rodinné fotografie v originálních rámečcích. Fototapety s jedinečnými vzory nebo plakáty ve stylu vintage mohou také být skvělou volbou pro výzdobu stěn chodby. Dobrým nápadem jsou také přírodní akcenty, tedy proutěné koše, věšáky nebo háčky ze dřeva a vonné sáčky s levandulí.

Kvalitní tapety do předsíně s originálními vzory

Při výběru tapety nebo samolepek do předsíně byste se měli řídit kvalitou materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Odolný, snadno čistitelný materiál, jako v případě vinylových tapet s vliesovým podkladem, se skvěle osvědčí v chodbách, které jsou náchylné ke znečistění.

Jak moderně vyzdobit předsíň

Díky nepřebernému množství vzorů tapet do chodby si každý najde vzor, který bude v moderním interiéru vypadat skvěle. V úzké chodbě se osvědčí tapety se svislými pruhy nebo s imitací dřeva (dřevěné obložení), které opticky zvětší prostor. Ve velké vstupní hale budou naproti tomu nádherně vypadat tapety s krajinou.

Uspořádání předsíně, které nadchne vaše návštěvy

Pamatujte, že první dojem je nejdůležitější! Návrh zařízení předsíně nemusí být obyčejný a nudný. Uspořádání chodby by mělo odrážet náš styl a vkus. Je důležité, aby celek vypadal esteticky a přívětivě. Dobrým řešením je prohlédnout si různé stránky na internetu, které nabízejí kreativní metody uspořádání této místnosti v jakémkoli stylu.


JAK ZAŘÍDIT LOŽNICI VE SKANDINÁVSKÉM STYLU? ZKONTROLUJTE A NECHTE SE INSPIROVAT KE ZMĚNĚ

JAK ZAŘÍDIT OBÝVACÍ POKOJ S KUCHYNÍ?

JAK ZAŘÍDIT POKOJ DÍTĚTE?

Čtěte rovněž::