Přednosti skla nahrazujícího obklady v kuchyni, aneb skleněné kuchyňské panely

Přednosti skla nahrazujícího obklady v kuchyni, aneb skleněné kuchyňské panely

Po celá desetiletí jsme byli zvyklí na kuchyňské stěny obložené keramickými obklady. Mohlo by se zdát, že je to ideální řešení pro každý domov. A i když se nám všem tento typ provedení líbí, existují mnohem lepší řešení. Sklo namísto obkladů v kuchyni má své nepopiratelné přednosti, které se budeme snažit stručně prezentovat v tomto článku. Zjistěte, proč byste se po výměně obkladů za skleněné panely již nikdy nechtěli vrátit k tradičním obkladům!

Skleněné panely – estetické hodnoty

Říká se, že proti gustu žádný dišputát, avšak v případě skleněných panelů stojí za to se této otázce věnovat. Na rozdíl od tradičních kuchyňských obkladů, sklo na stěně nabízí mnohem více možností uspořádání, protože jej můžeme libovolně navrhnout. Dnes už nikoho nepřekvapují fototapety na skle v kuchyni, na kterých můžeme umístit oblíbenou rodinnou fotografii, snímek šťavnatého ovoce, aromatických kávových zrn nebo voňavých bylin. 

sklenene panely esteticke hodnoty

Přestože vzhledem k tematice povzbuzující chuť k jídlu a kulinářskou představivost jsou výše uvedené vzory voleny nejčastěji, stále mnoho lidí volí malebné krajiny nebo barevné abstrakce – možnosti v tomto ohledu jsou nekonečné, takže si každý přijde na své! Kromě toho lesklý povrch skleněných panelů poskytuje vaší kuchyni minimalistickou eleganci a prvotřídní design. 

>Ladí to dobře s bodovým osvětlením, namontovaným zespodu kuchyňských skříněk a populárním řešením v podobě LED pásky, obvykle umístěné těsně nad kuchyňskou deskou – takto plocha panelů získává dodatečný lesk, protože se na nich světla třpytí z bezprostřední blízkosti a vytváří zajímavé odrazy. Vaše kuchyně bude doslova zářit čistotou!

Pohodlné a praktické sklo v kuchyni

Existuje dobrý důvod, proč se při výrobě skleněných panelů používá vysoce kvalitní tvrzené sklo, které zajišťuje odolnost proti jakémukoliv poškození a poškrábání. Jedná se tedy o mimořádně bezpečný výrobek, který by po namontování na stěnu neměl prasknout. Tyto panely se obvykle montují těsně nad kuchyňskou deskou, kde se mohou snadno zašpinit a postříkat. 

Naštěstí se díky hladkému povrchu skla osazuje na panelech, na rozdíl od hrubších obkladů, mnohem méně nečistot, o úmorných spárách ani nemluvě. Tudíž se skleněnými panely ve své kuchyni ušetříte spoustu času při čištění stěn>, a chvíle navíc můžete využít pro kulinářské experimentování. 

pohodlne a prakticke sklo v kuchyni

Navíc bude vaše kuchyně hygieničtější, protože bakterie nebudou mít prostor, aby se hromadily v těžko přístupných zákoutích, ze kterých je téměř nemožné je zcela dezinfikovat v případě použití obkladů a spár. Mějte také na paměti, že jasné spáry po letech používání zežloutnou, a tím zkazí váš kulinářský koutek – se skleněnými panely vás zcela jistě nic takového nečeká. O udržování čistoty ani nemluvě - ve skleněné kuchyni její dosažení a udržování bude mnohem jednodušší než při použití jiného materiálu. Stačí jen jeden čisticí prostředek a vlhký ručník nebo hadřík a vše bude okamžitě zářit! Je to nejen finanční úspora (na chemikáliích), ale také, a možná především, času.

Sklo v kuchyni – moderní estetika a velký přínos

Není divu, že sklo v kuchyni získává stále více příznivců a je stále více oblíbenější. >Tato módní forma kuchyňského povrchu se používá jak v moderních, tak i v těch tradičnějších kuchyních, protože se hodí doslova všude. Vyzkoušejte ji i ve svém bytě a přesvědčíte se, že každodenní příprava jídel a kuchyňské práce budou mnohem příjemnější!

Srdečně vás zveme!


 NEJOBLÍBENĚJŠÍ MOTIVY NA KUCHYŇSKÝCH SKLENĚNÝCH PANELECH

SKLENĚNÉ DEKORACE – MODERNÍ DESIGN

Čtěte rovněž::