Nejvíce přehlížená místa v kuchyni

Nejvíce přehlížená místa v kuchyni

Kuchyně je často skutečným srdcem mnoha domácností. Právě zde trávíme čas společným vařením, jíme nebo si povídáme u ranní kávy… Abychom se postarali o pohodovou výzdobu a zároveň příjemnou atmosféru v kuchyni, musíme si do této místnosti pořídit vkusné dekorace. V tomto článku představíme jednoduchá a neobvyklá řešení, které rozzáří jakoukoli kuchyň!

Řešení pro každou kuchyň

Uvědomujeme si, že každá kuchyně je zcela jiná. Všechny však mají společné prvky, proto jsme přesvědčeni, že naše návrhy budou přizpůsobeny také vašemu bytu.

Skleněné panely

Využijme volné prostory, které si žádají výzdobu. Jedním z nich je prostor mezi pracovní deskou a závěsnými kuchyňskými skříňkami – místo typických dlaždic zde můžeme umístit skleněný panel se vkusnou grafikou nebo fotografií. V kuchyních převládají jarní květinové motivy, šťavnaté chutné ovoce a zelenina, aromatické bylinky a kávová zrna. Kromě toho jsou skleněné panely praktickým řešením, protože jejich hladký povrch se velmi snadno čistí a jakékoliv postříkání lze z nich snadno odstranit.

Samolepky na ledničku

samolepky na chladnicku

V dnešní době si nedovedeme představit kuchyň bez ledničky. Často ji však i nadále necháváme tak, jak jsme ji koupili v obchodě. A to je chyba, můžete přece zajímavě využít povrch ledniček jako prostor pro stylové dekorace. Doporučujeme samolepky na ledničky které se pohodlně nalepují a umývají, a také snadno a rychle oživují každou kuchyň. Samozřejmě je přizpůsobíme rozměrům vaší chladničky včetně výřezů pro rukojeti tak, aby pokrývaly celý povrch dveří. Úžasný výsledek je zaručen. Jen abychom nezačali kvůli těmto samolepkám příliš často koukat do ldničky!

Skleněná kuchyňská prkénka

Při aranžování naší kuchyně často zapomínáme, že potřebné kuchyňské doplňky mohou mít také dekorativní funkci. K takovým doplňkům patří prkénka, která přece nemusí být nudná! Skleněná kuchyňská prkénka s tištěnou grafikou snadno vylepší vzhled vaší kuchyně a krájení potravin dostane nový rozměr! Navíc se na rozdíl od tradičních dřevěných prkének velmi snadno udržují v čistotě a neabsorbují pachy. Jsou dostupné v různých velikostech a vzorech – od abstraktních tvarů, až po květinové vzory a malebné krajiny.

Skleněné hodiny

sklenene hodiny

Čas může během vaření ubíhat velmi rychle. Nicméně zejména během této činnosti potřebujeme mít často vše pod kontrolou a přesně odměřovat dobu vaření těstovin, pečení těsta nebo dušení zeleniny… Pro tento účel se budou hodit skleněné hodiny, které originálním způsobem zpestří stěnu v kuchyni, protože na skleněném číselníku lze vytisknout jakoukoliv grafiku – s panoramatem města, krásnými zvířaty nebo proslulou pamětihodností.

To jsou jen příklady řešení, jež můžeme použít v každé kuchyni. Určitě se rozhodněte alespoň pro jedno z nich. Rádi Vás u nás uvítáme!


 Související články:

NEJOBLÍBENĚJŠÍ MOTIVY NA KUCHYŇSKÝCH SKLENĚNÝCH PANELECH

KTERÉ HODINY DO KUCHYNĚ A JÍDELNY

Čtěte rovněž::