Ložnice ve stylu glamour – způsoby, jak navrhnout luxusní prostor

Ložnice ve stylu glamour – způsoby, jak navrhnout luxusní prostor

Ložnice je jedinou místností v domácnosti, která je obvykle spojována s odpočinkem a pohodlím. Je to prostor, kam se uchylujeme od každodenního shonu, a proto je velmi důležité, aby byl navržen podle našeho vkusu. Speciálně pro milovníky této sofistikované estetiky jsme připravili malý návod, jak navrhnout ložnici ve stylu glamour.

Co dělá ložnici glamour?

Glamour ložnice je luxusní prostor, často zařízený v zářivých barvách a s bohatým ložním prádlem. Výzdoba této místnosti se vyznačuje luxusem a extravagancí, často se používají drahé materiály, jako je mramor nebo plátkové zlato. Glamour ložnice byla zpopularizována celebritami, které začaly sdílet fotografie zobrazující jejich bohaté ložnice, často používané k propagaci nejnovějších módních řad nebo módních produktů. Tím začal trend navrhování ložnic plných luxusu a elegantních doplňků.

Glamour ložnice – jak ji zařídit?

Existuje mnoho možností uspořádání ložnice ve stylu glamour! Pokud milujete kovové doplňky, prošívané opěrky hlavy nebo stylové lustry, které působí luxusním dojmem, pak je glamour dekor tím pravým stylem pro vás!

Barevné provedení ložnice glamour

Pro nejluxusnější vzhled ložnice je nejlepší použít světlou a přirozenou paletu barev. Mluvíme o odstínech béžové a šedé, které budou vypadat skvěle, ať už na zdi nebo v podobě dekorací. Lze je také snadno kombinovat s jinými barvami, např. když chceme, aby se v našem pokoji objevily odvážnější, tmavší doplňky.

Ložnice ve stylu glamour

Oblíbené je také použití pastelově růžové barvy. Tato barva nemusí být pro každého, ale v kombinaci se zlatými a bílými doplňky bude ložnice vypadat velmi luxusně.

Přicházejí v úvahu i odvážnější barvy? Samozřejmě! Hluboké odstíny švestky, červené nebo fialové jsou ideální pro ložnici ve stylu glamour. Navrhujeme kombinaci těchto barev s mírně světlejšími tkaninami a bohatým osvětlením.

Skvostná postel se zajímavými detaily

Klíčovým bodem při zařizování glamour ložnice bude výběr vhodné postele. Chcete-li ji dodat luxusní vzhled, vyplatí se investovat do kvalitní postele s krásným čelem, např. čalouněným, prošívaným krystaly, velurovým, speciálně vyřezávaným v klasickém stylu.

Různobarevné přikrývky a dekorativní polštáře

Stylová glamour ložnice se neobejde bez exkluzivních doplňků na posteli. Povlečení z měkkého a hladkého sametu skvěle poslouží jako luxusní dekorace. Umístěte na ložní prádlo jemné přikrývky (např. umělá kožešina nebo přehozy ve stylu pašmíny) a velké množství polštářů s různými texturami a barvami navazujícími na výzdobu.

Ložnice ve stylu glamour

Ohromující lustr je základ

Luxusní osvětlení by mělo být přítomno v každé glamour ložnici. Ústředním bodem uspořádání by měl být působivý a lesklý lustr, jehož křišťálové doplňky dokonale odrážejí světlo. Díky tomu se bude ložnice během dne třpytit barvami slunečních paprsků.

Množství dodatečného osvětlení v glamour ložnici bude záviset na její velikosti. V ideálním případě by světlo mělo dosáhnout do všech koutů. Proto se vyplatí umístit další lampy na noční stolky nebo zavěsit extravagantní nástěnné svícny. Pokud je ložnice velká, pak vysoká stojací lampa se zajímavou základnou a stínidlem dokonale osvětlí celou místnost.

Zvýrazněte svou zeď – ukažte svůj styl!

Stěna za postelí je ideálním místem pro zvýraznění uspořádání ložnice. Nad čelem postele se například vyplatí:

  • Vytvořit nástěnnou galerii s oblíbenou grafikou nebo fotkami. Obrazy na skle, vintage plakáty nebo monochromatické fotografie ve velkých krásných rámečcích budou pro tento účel ideální;

  • Nalepte dekorativní tapetu ladící s originálním vzorem, který se stane ústředním bodem celého prostoru;

  • zavěste velk&eacute dekorativní zrcadlo v zajímavém rámu nebo několik menších zrcadel ve zlatém rámu;

  • namontujte dekorativní lišty nebo dekorativní štuky na jednu stěnu nebo v celé místnosti.

Ložnice ve stylu glamour

Hlavně s mírou!

Ložnice ve stylu glamour se vyznačuje luxusem, ale i zde je třeba dbát na střídmost. Především stojí za to věnovat zvláštní pozornost kombinaci dekorativních prvků. Nesprávně zvolené nebudou plnit svou elegantní roli a interiér bude působit kýčovitým a přeplácaným dojmem. Snažte se zaměřit na jednu nebo dvě barvy tak, aby uspořádání bylo konzistentní a zároveň velmi elegantní. Doufáme, že vám naše rady pomohou splnit si sen o projektu glamour ložnice.

Čtěte rovněž::