Jak uspořádat zeď s televizí? Zajímavé nápady pro prostor kolem televizoru

Jak uspořádat zeď s televizí? Zajímavé nápady pro prostor kolem televizoru

Stěny mají obrovský vliv na vzhled, styl, architekturu a funkci místnosti, a proto je jejich uspořádání velmi důležité. Chcete-li zjistit, jak co nejlépe využít své zdi, musíte vědět, co dokáží. Mohou například poskytnout dobré pozadí pro umění a obrazy, učinit malou místnost prostornější nebo vytvořit hloubku prostřednictvím rovnoměrného kontrastu mezi podlahou a stropem. Dnes se zaměříme na zeď s televizí! Její uspořádání může mít obrovský dopad na styl a funkčnost vašeho prostoru.

Na kterou zeď umístit televizor a jak ho zdůraznit?

Než začnete navrhovat stěnu s televizí, přemýšlejte o tom, jak ji chcete použít ve svém prostoru. V závislosti na vašich potřebách existují různé způsoby, jak umístit televizor. Například rodina s malými dětmi může upřednostňovat velkou televizi umístěnou uprostřed pro sledování a zábavu, zatímco někdo, kdo tráví většinu času v práci, se může rozhodnout umístit jej na stůl nebo na skříňku.

Nejčastěji volenou možností je umístit televizor do centrálního bodu místnosti nebo právě na zeď. Pak musíme vybavit náš obývací pokoj nábytkem tak, aby stůl a pohovka byly naproti televizi. Nezapomeňte zajistit správné světlo, aby byl zobrazený obsah na televizoru kvalitnější. Vytvoříme tak nádherné místo pro osamělé večery nebo filmové projekce s našimi nejbližšími.

Jak uspořádat zeď s televizí

Nenapadá vás, na kterou zeď umístit televizor? Jak je známo, místnost má 4 stěny a na jedné z nich jsou určitě okna, takže vylučovací metodou zbývají ještě 3 volná místa. Podle toho, zda má náš televizor dobrý kontrast, můžeme jej zavěsit naproti oknu, nebo nemůžeme. Dále můžeme použít metodu pokusu a omylu a postupně zkontrolovat, kde bude televizor fungovat nejlépe.

Nezapomeňme na rozmístění zásuvek, aby nám kabely nepřekážely na podlaze. Pokud se jich velmi obáváte, dobrým řešením bude použití dalšího vybavení, např. speciálních mřížek nebo otvorů pro kabely za televizní stěnou. Dobře se také osvědčí televizní skříňky.

Pozadí pro televizor – tapeta, barva nebo možná dekorativní panely?

Je čas položit nejdůležitější otázku „jak uspořádat zeď za televizí?“! Prvním a nejdůležitějším rozhodnutím je výběr materiálu/pozadí za televizorem. Nebo možná televizní stěna ze dřeva? Obyčejná bílá barva? Originální tapeta? Dekorativní beton? Co třeba fotoobraz nebo galerie kolem televizoru? Zvažte, co bude ve vašem interiéru fungovat nejlépe. Vezměte v úvahu výzdobu celého domu, aby celé uspořádání bylo konzistentní.

Stěna v jednotné barvě

Stěna v jednotné barvě je přímo ideálním řešením pro ty, kteří chtějí televizor zdůraznit. Jednotná barva bude pro něj a další doplňky dokonalým pozadím a zdůrazní celé uspořádání. Pokud využijete tuto možnost, snažte se, aby barva na televizní stěně ladila s vaším televizním koutkem barevně a esteticky. Pokud si ceníte harmonie a klidu, můžete vsadit na tlumené barvy, např. béžové, hnědé nebo pastelové, anebo se můžete odvázat s nějakou křiklavější barvou – černou nebo lahvově zelenou. Je důležité, aby se vám celek líbil a upoutal vaši pozornost.

Jak uspořádat zeď s televizí

A co třeba mramor?

Mramorová stěna s televizorem je zajímavý designový nápad. Je ideální pro uspořádání tradičního interiéru a v kombinaci s vhodnými doplňky bude vypadat stejně perfektně i v moderním prostoru.

Mramor lze nalézt ve velmi různých barvách, od bílé až po tmavší odstíny. Na stěnu s televizorem doporučujeme obyčejný bílý mramor. Zaručujeme, že sledování televize s tímto světlejším pozadím bude mnohem příjemnější.

Lamely za televizorem – módní uspořádání stěn

Dřevěné lamely se v poslední době staly ve světě interiérového designu velmi populární. Používají se pro projekty v různých místnostech, ale nejčastěji se montují za televizorem. Fantasticky ladí s moderním vybavením a vytvářejí módní a stylové prostory.

Jak uspořádat zeď s televizí

Kde namontovat dekorativní lamely? Můžete je umístit na celou stěnu nebo pouze na její část – tato možnost je volena v menších interiérech, aby celé uspořádání nebylo skličující. Tyto dekorativní lišty vypadají velmi atraktivně a zcela jistě dokonale zapadnou do vzhledu vaší televizní stěny.

Tapeta na zeď za televizorem – je to dobrá volba?

Tapeta na zdi za televizorem je skvělou dekorací. Díky tomu můžeme zdůraznit televizor. Navíc je mnoho typů tapet a motivů k dispozici, takže si každý najde něco vhodného pro sebe.
Pokud vám záleží na jemnějším vzhledu místnosti, doporučujeme tapety s geometrickými nebo monochromatickými vzory. Skvělým řešením budou také tapety napodobující mramor, dřevo, cihly nebo beton. Jedná se o vynikající alternativu k přírodním materiálům, které jsou mnohem dražší! Těm odvážnějším z vás doporučujeme tropické tapety zobrazující velké palmy nebo listy. Postavíme-li ke stěně rostliny v květináčích, budeme si v našem domě připadat jako v amazonské džungli.

Jak uspořádat zeď s televizí

Je možné namontovat televizor nad krbem?

Mnoho majitelů domů instaluje televizory nad krbem. To je geniální způsob, jak zajistit, aby obývací pokoj vypadal zajímavěji, a co je nejdůležitější – útulně. Pokud ještě nemáte zakoupenou televizi, měli byste se pokusit ji sladit s krbem. Zkuste zjistit, které televizory v takovém uspořádání fungují nejlépe. Nezapomeňte, že ji nikdy nesmíte montovat sami! Poraďte se s odborníkem o tom, jak nejlépe odvádět teplo z krbu, aby nepříznivě neovlivňovalo náš televizor (např. vybudování speciálního výklenku pro zařízení nebo instalace vhodné římsy).

Nástěnná televizní skříňka – vynikající volba pro menší místnosti

Nástěnná televizní skříňka je vynikající volbou pro ty, kteří mají omezený prostor. Kromě toho, že vypadá velmi stylově, je její velkou předností také funkčnost. Poskytuje dostatek prostoru pro nezbytná multimédia a umožňuje skrýt nevzhledný nepořádek. Díky nim se pohodlně usadíte, uvolníte a užijete si představení!
Na trhu je nyní mnoho možností na výběr. Jen si představte, jak hezky by vypadal televizor uprostřed nástěnné skříňky osvětlené LED diodami! A co třeba dřevěná nebo bílá sada nábytku? Můžete ji přizpůsobit interiérům v jakémkoli stylu.

Jak uspořádat zeď s televizí

Televizní stěna nemusí být nudná!

Jak vidíte, existuje opravdu mnoho způsobů, jak navrhnout zeď s televizorem. Mohou být dynamické a kreativní nebo decentní a klasičtější. Stačí si ujasnit své preference a použít svou představivost. Dejte si čas na nalezení atraktivních dekorací, se kterými bude sledování televize opravdovým potěšením.

Čtěte rovněž::