Jak udělat, aby malá místnost vypadala větší – tipy pro roztažení prostoru

Jak udělat, aby malá místnost vypadala větší – tipy pro roztažení prostoru

Dobrou zprávou je, že optické zvětšení prostoru je mnohem jednodušší, než si myslíte! Ve skutečnosti jde o dovedné použití měřítka, světla a doplňků. Ukážeme vám několik triků, které stojí za to použít v místnosti, aby vypadala prostorněji.

Barva ideální pro malé místnosti

Stojí za to vědět, že bílá odráží světlo nádherně! Díky tomu je prostor vzdušný a lehký. Malování stěn a stropu odstíny bílé barvy navíc zvýší efekt prostornosti. Díky bílé barvě je místnost jednodušší, čímž zdůrazňuje její uspořádání a detaily.

Strohost bílé může být přerušena velmi jednoduchým způsobem, takže se nebojte, že váš domov bude vypadat chladně. Kombinujte jej s prvky, které zahřívají vzhled, jako je například dřevo a měkké a jemné textilie.

Jak udělat, aby malá místnost vypadala větší

Zvětšení malé místnosti s osvětlením

Správné osvětlení může mít obrovský dopad na vzhled prostoru. Přirozené světlo je vždy nejlepší, ale není vždy k dispozici. Pokud hledáte způsoby, jak zvětšit svůj pokoj, můžete využít umělé osvětlení ve svůj prospěch. Zde je několik tipů, jak to provést:

  • Použijte zapuštěné osvětlení do stropu a osvětlení kolejnice do stěn, aby bylo v každém rohu místnosti hodně světla.
  • Umístěte světla do úrovně očí tak, aby nevytvářela stíny ani oslnění.
  • Nainstalujte stmívač, abyste mohli kdykoli ovládat jas světel.
  • Použijte lampy, které svítí nahoru, abyste vytvořili útulnou atmosféru s měkkým, rozptýleným světlem.

Multifunkční nábytek – co je třeba vzít v úvahu při nákupu pro malý dům

Mnoho malých prostor není navrženo s ohledem na úložný prostor. Nábytek se tak stává problémem. Z tohoto důvodu vzniká stále více multifunkčního nábytku, který je zaměřen na boj s nedostatkem prostoru a pracuje tak ve prospěch rozšíření plochy.

Nejlepší multifunkční nábytek pro malé prostory zahrnuje takové prvky, jako jsou: kombinace rohových stolů a pohovek; pohovky, které slouží jako pohovky a postele; police, které mají také místo k sezení atd.

Jak udělat, aby malá místnost vypadala větší

Pokud máte malou místnost s omezeným přirozeným světlem, zvažte nábytek v bílé nebo šedé barvě. Tyto typy barev budou v prostoru nápadnější a budou odrážet více světla v místnosti.

Jak zavěsit nástěnné obrazy v místnosti, tak aby vypadala větší, než ve skutečnosti je?

Nástěnný obraz je skvělý způsob, jak udělat místnost prostornější. Kromě toho bude vynikajícím ústředním bodem v místnosti a pomůže vytvořit přívětivou atmosféru.

Chcete-li co nejlépe využít obrazy, zavěste je výše na zdi – blíže ke stropu. Přidání pěkného obrazu nebo plátna způsobí, že místnost bude vypadat trochu vyšší a prostornější. Podobně vertikální zavěšení galerie může naznačovat vyšší strop. Vyhněte se umístění příliš mnoha velkých obrazů do jedné oblasti, protože to způsobí, že prostor bude menší a přeplněnější.

Jak udělat, aby malá místnost vypadala větší

Doplňky, na které nemůžete zapomenout!

  • V malých prostorách stojí za to zavěsit zrcadla! Nejen, že nádherně odrážejí světlo, ale také výhled, což naznačuje, že místnost je mnohem delší a otevřená.
  • Malé interiéry nemají rádi těžké materiály a tkaniny. Investujte do lehkých doplňků, které do vašeho domova vnesou nádech vzdušnosti. Vzdejte se záclon a zavěste do oken například rolety, žaluzie nebo plisé.
  • Stojí za to pokrýt podlahy panely, které opticky prodlouží místnost. Pak už na ně nepokládejte koberce. A pokud ano, nechť jsou jednoduché a minimalistické.

Malé místnosti jsou o dobré organizaci. Čím více prvků a vzorů máte v místnosti, tím více zahlcená bude vypadat. Vyhněte se proto spoustě maličkostí, držte se světlých barev a zaměřte se na světlo.

Čtěte rovněž::