Nejmodernější trendy v designu interiéru v roce 2020

Nejmodernější trendy v designu interiéru v roce 2020

Fascinace starověkým Řeckem a Římem je jedním z trendů interiérů pro rok 2020. Důkazem toho je obrovské množství moderních dekorací právě v tomto stylu, které jsou k dispozici na mnoha přehlídkách. V našem obchodě najdete více než sto obrazů na plátně a jiných dekorací s vyhlídkovými místy nádherného Řecka. A k tomu ještě více vzorů s motivem Itálie! To vše v podobě moderních, vysoce kvalitních nástěnných dekorací. Mramor a teraco se dokonale hodí do takto vyzdobených míst!

Africký styl. Právě tento styl je plamenem představivosti designérů a postará se o svojí jedinečnost. Nejdůležitější v tomto trendu budou barvy sluncem spálené země, to znamená tlumená růžová a červená, odstíny pouštních písků, od světle béžové až po žlutou a oranžové barvy západu slunce. Povinné u tohoto stylu budou zcela určitě vzory s žirafími skvrnami a zebřími pruhy. Důležité budou také geometrické motivy, čtverce, trojúhelníky, jiné mnohoúhelníky – rozházené a symetricky uložené. Existuje lepší tematika pro skleněná krájecí prkénka?

Vraťme se na chvíli do sedmdesátých let dvacátého století. Proměňme naše interiéry ve stylu meziválečného období. Chceme-li navodit atmosféru té doby, měli bychom se zaměřit na luxusní provedení a oválné tvary – efektní spojitost s výzdobou buržoazních salonů meziválečného období. A k tomu samet, zlato a třásně. Ke zlaté barvě se bude dokonale hodit tyrkysově modrá, smaragdově zelená, práškově růžová a slunečně žlutá barva. A nezapomeňte na nástěnné dekorace s motivem květin! Mohou to být jak 
obrazy, tak i skleněné hodiny. Musí to být barevné a oplývat bohatstvím. 

Ekologický trend vznikl nejen na základě všeobecného respektu k přírodě. Péče o životní prostředí se pro nás stala důležitější než kdy předtím. Není to však úplně nový trend. Již dříve jsme jej mohli vidět v mnoha interiérech, ale právě teď je na vzestupu. Zesiluje z úcty k přírodě a stále více rostoucí potřeby péče o životní prostředí. I když se objevil již před několika sezónami, teprve nyní je výrazně na vzestupu.

Moderní dekorace jsou velmi důležité, pokud chceme, aby naše interiéry byly v souladu s trendy. Stojí za to věnovat trochu času a vybrat si ty, které se budou nejlépe hodit. Můžeme je použit v každé místnosti, a to nejen jako dekorace, ale také jako užitečný předmět každodenního užitku, např. skleněné krájecí prkénko.


Naše galerie
 je ideálním místem, kde můžete hledat inspiraci.


Nápad pro romantický interiér

Obrazy na plátně – potištěné dekorace

Skleněné dekorace – moderní design

 

Čtěte rovněž::