Bílá kuchyň – nápady, které ukazují, že neutrální barvy nikdy nevyjdou z módy

Bílá kuchyň – nápady, které ukazují, že neutrální barvy nikdy nevyjdou z módy

Bílá kuchyň je kvalita sama o sobě. Toto barevné schéma lze posunout libovolným směrem – od moderních uspořádání až po ty útulnější a klasičtější. Pomocí textur můžete vytvořit teplou a přátelskou rustikální kuchyni, nebo se rozhodnout pro něco elegantnějšího a odvážnějšího. Nebo možná jen zůstat u bílého minimalistického prostoru? Existuje mnoho možností pro vysněné schéma bílé kuchyně. Dnes vám představíme některé z našich oblíbených nápadů na bílou výzdobu kuchyně a dokážeme, že tato barva není vůbec nudná!

Bílá kuchyň – inspirace

Tři základní vlastnosti bílé barvy jsou: krásná, nenáročná a univerzální. Prostě se hodí do každého stylu. Bude dokonalým pozadím pro jakoukoli jinou barvu, vzor nebo materiál. Hodí se do každé místnosti bez ohledu na její tvar, velikost a vzhled.

Bílý kuchyňský nábytek

Bílý kuchyňský nábytek je trendem ve světě designu. Nejen, že vypadá čistě a moderně, ale díky němu se kuchyň zdá být větší. Bílý nábytek bude vynikajícím neutrálním základem pro naše nápady na uspořádání, na kterém vystavíme všechny naše kuchyňské doplňky.

Sen o kuchyni v moderním stylu splní bílá kuchyň s vysokým leskem. Tento velmi praktický a univerzální návrh je již dlouho součástí módy. Kuchyňský nábytek s bílými, lakovanými předními částmi bude perfektní v kombinaci se sklem, dřevem a kovem.

Bílý kuchyňský nábytek

Pro příznivce tradičnějších řešení doporučujeme klasický a retro kuchyňský nábytek. Často je dodatečně ozdobený vitrínami, sokly a dekorativními lamelami.

Bílá kuchyně – jaké stěny?

Bílá barva vytváří čistý a moderní vzhled, který dokonale zapadá do každého domova. Pokud plánujete bílý kuchyňský nábytek, můžete se na stěnách trochu odvázat. Stojí za to vsadit na barvy inspirované barvami země. Hnědá, zelená a béžová. Pokud vám záleží na silnějším důrazu, bude ideálním řešením použití černé nebo tmavě šedé barvy.

Dalším nápadem, jak zvýraznit stěnu s bílou zástavbou, je výzdoba pomocí tapety nebo obrazu. V kuchyni budou dokonale fungovat obrazy s rostlinným motivem nebo náměty související s výživovou. Pokud jde o tapety, můžete se odvázat a vybrat si ty s tropickými náměty nebo s geometrickými vzory.

Bílý kuchyňský nábytek

Velmi oblíbené v bílých kuchyních jsou také kuchyňské panely. Díky nim bude vaše kuchyně vypadat estetičtěji a moderněji. Existuje mnoho různých materiálů, ze kterých se panely vyrábějí, například dřevo, kov, sklo nebo vinyl. Všechny tyto materiály mají své výhody a nevýhody. Kupříkladu dřevo je velmi hodný materiál, poskytuje totiž místnosti pěkný, přirozený vzhled, zatímco kov jí dodává průmyslový charakter.

Bílá kuchyň – jaká pracovní deska?

Je několik věcí, které je třeba zvážit před výběrem barvy pracovní desky pro bílou kuchyň. Nejprve byste si měli vybrat barvu pracovní desky, která bude odpovídat stylu vašeho domova a nezpůsobí vnitřní konflikty v uspořádání (čtěte: pokud je váš domov udržován v minimalistickém stylu, červená kuchyňská deska může celý projekt pokazit).

Pokud chcete, aby vaše kuchyně vypadala intenzivně a lákavě, je nejlepší zvolit něco jiného než bílou. Pozor! Pokud jsou vaše stěny za bílým nábytkem vyzdobeny výraznějšími akcenty (tedy panel, tapety, obklady), pak v takovém projektu bude nejvíce fungovat bílá pracovní deska.

Mezi nejoblíbenější řešení v bílé kuchyni patří kombinace:

  • bílý kuchyňský nábytek s dřevěnou pracovní deskou
  • bílý kuchyňský nábytek s černou pracovní deskou
  • kuchyně s bílými předními částmi a šedou pracovní deskou

bílý kuchyňský nábytek s dřevěnou pracovní deskou

Bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

Sníte o klasickém kuchyňském designu, který se vám bude líbit po mnoho let? Právě taková je bílá kuchyně a nadčasová dřevěná pracovní deska, která vdechne kuchyni charakter a prolomí její sterilitu přidáním trochy útulnosti a tepla.

Na rozdíl od mnoha jiných materiálů lze dřevěnou pracovní desku konzervovat. Drobné promáčkliny, škrábance nebo skvrny lze například obrousit a znovu naolejovat. To znamená, že dřevěné kuchyňské desky vypadají déle jako nové. Dřevo má navíc antibakteriální vlastnosti, což je v kuchyni velmi důležité!

Pokud nechcete investovat do dřevěné pracovní desky, pořiďte si laminátovou pracovní desku v barvě přírodního dřeva, která bude vypadat krásně jako doplněk k bílému kuchyňskému nábytku.

Černobílá kuchyň – nápady na moderní uspořádání

Černobílé kuchyně jsou nádherným způsobem, jak vytvořit moderní, stylový a elegantní prostor. Je to proto, že kombinace černé a bílé je perfektní pro každý kuchyňský projekt.

Bílá kuchyň

Bílá kuchyň černá pracovní deska – jaké obklady?

Bílá kuchyň je v dnešní době módní a černé pracovní desky jsou oblíbenou volbou. Ale jaké obklady použít k dokončení vaší kuchyně? Zde je na výběr mnoho různých možností. Pokud chcete, aby vaše kuchyně vypadala moderněji, mohou být tou nejlepší volbou břidlicové nebo betonové obklady. Dodají vaší kuchyni elegantní konečný vzhled, který je zároveň moderní a nadčasový. Pokud však chcete, aby vaše nová bílá kuchyně působila tradičnějším dojmem, mohou být tou nejlepší volbou porcelánové nebo keramické obklady ve světlejších odstínech.

Bílá kuchyň s černou pracovní deskou – jaká podlaha?

Je mnoho různých typů podlah, které s tímto typem kuchyně fungují nejlépe. Výběr by měl záviset na vašich osobních preferencích a ostatní výzdobě místnosti.

Někteří z nás dávají přednost použití tvrdého dřeva, protože vypadá tradičnější a klasičtější, ale může to být docela drahé. Vinyl se často používá jako alternativa, protože je levnější a snadno se čistí, ale nemá tak přirozený vzhled jako přírodní dřevo.

Bílá kuchyň

Obklady jsou snadným a rychlým způsobem, jak dodat vaší kuchyni styl. Nabízejí možnost přírodního kamene nebo barevných doplňků, které mohou nádherně ovlivnit celé uspořádání. Pro bílou kuchyni a černou pracovní desku jsou nejčastěji vybírány obklady v barvách nebo se vzory:

  • bílá
  • černá
  • šachovnice
  • imitace betonu
  • terrazzo šedá
  • imitace mramoru

Bílo šedá kuchyň – jak ji zajímavě uspořádat?

Kuchyně v bílé a šedé barvě jsou skvělým způsobem, jak poskytnout vašemu prostoru nový vzhled. Mohou být kombinovány s jinými barvami, díky nimž bude celé uspořádání vypadat mnohem moderněji.

Jaká pracovní deska do bílo-šedé kuchyně?

Je mnoho možností pracovních desek, ze kterých si můžete vybírat při navrhování bílo šedé kuchyně. Existují různé materiály, barvy a vzory, které můžete použít k doplnění jejího návrhu. Někteří dávají přednost žule, protože je odolná a snadno se čistí. Skvěle se však osvědčí i jiné možnosti, jako je mramor nebo křemen.

 
Bílá kuchyň – inspirace
 
Bílá kuchyň – inspirace

Jaké doplňky zahřejí bílo-šedou kuchyni?

První věc, kterou musíte udělat pro zahřátí bílo-šedé kuchyně, je najít dekoraci v přírodních barvách. Mohou to být květiny, rostliny a dokonce i obrazy s motivem přírody. Druhá věc, kterou můžete udělat, je přidat více tepla pomocí barevných prvků, jako je koberec, krájecí prkénko z tvrzeného skla nebo polštáře na židlích. Pro tento typ návrhu se skvěle hodí i přírodní dekorace ze dřeva, kamene nebo hlíny.

Bílá kuchyň s doplňky – nadčasová elegance

Bez ohledu na to, jaké barevné kombinace si vyberete, bílá kuchyně se bude hodit k jakékoli estetice. Bude vypadat skvěle ve skandinávské, loftové, klasické nebo glamour verzi. V bílé kuchyni nevznikne žádný zahlcující nebo zdrcující efekt, protože tato barva dokonale ladí se vším ve svém okolí.

Čtěte rovněž::